Jelena Matić: „7940 grama moje sreće!“

Uspešnog modela sa diplomom inženjera organizacionih nauka i trostruku mamu Jelenu Matić, poznajem još iz osnovne škole.

Zajedno smo išle u razred pre xy godina (hmm… ima tome 20+ godina) i iako se nismo preterano družile tada, mnogo mi je drago što smo se sasvim spontano, pre nekoliko nedelja, videle, proćaskale i popile nekoliko hladnih limunada u opuštenoj kućnoj atmosferi.

Sećam se da sam došla na dogovorenu limunadu sa idejom da ostanem sat-dva, međutim ostadosmo zajedno duplo duže. I iskrena da budem, ispričale smo se… pa onako kako samo žene u trudnoći to umeju. 🙂  Ona u osmom mesecu (sa blizancima), ja u šestom. Dve mame iste generacije, dve tibe I tri bebe…I to sve na jednoj udobnoj sofi…Razume se, ne mogu ovde prepričati o čemu smo sve pričale, pa je zato Jelena  bila ljubazna i kasnije je odgovorila na nekoliko pitanja koja sam joj, posle našeg druženja, poslala mejlom.  Ali, u međuvremenu se I porodila, pa smo morali da promenimo pitanja… 🙂

Hvala Jeleni što je samo desetak dana posle porođaja uspela da pronađe vremena I za nas. Tibba od srca čestita njoj i njenoj porodici na rođenju malih-velikih junaka!

  1. Sećam se da si u osnovnoj školi bila odlična u matematici, svirala si čelo, a posle završene Matematičke gimnazije upisala si težak fakultet – FON. Znam da si uporedo sa studiranjem radila i kao uspešan model od Azije, preko Evrope do Amerike. Dakle, jedan veoma zahtevan tempo. Pre malo više od šest godina postala si mama po prvi put…Kaži mi, molim te, sa ove distance: kako je majčinstvo uticalo na tebe i tvoj posao?

Mislim da se nisam mnogo promenila kada sam dobila ćerku, što je za mene dobro, nastavila sam da se bavim i radim iste stvari koje sam radila i pre trudnoće, čak i dodala neke poslove koji su se „krčkali“ u glavi neko vreme poput recimo online prodavnice kupaćih kostima https://www.kupacikostimi.rs/. Rezultat svega  toga je manje spavanja i racionalizovanje vremena, posebno slobodnog vremena.

  1. Svi u porodicu ste sa nestrpljenjem isčekivali duplu radost: dva dečaka, jednojajčane blizance.  Kako si reagovala na prvom ultrazvuku, pretpostavljam da je bilo uzbudljivo?

Uh….Bio je šok, otkud sad to, nemamo blizance u porodici, ali čim smo došli kući shvatili smo da je to zapravo super, potpuno nov izazov. Mene je tek posle 8 + meseci stigla „frka“.

  1. Koliko ti se ova druga trudnoća razlikuje od prve i po čemu?

Do nekog petog, šestog meseca i nema bitne razlike, ali kasnije ima.  Razlika je u veličini stomaka 🙂 i što su ručice i nožice i levo i desno i gore i dole i popreko i… jako se teško spava.

  1. Blizanci su došli na svet pre desetak dana, da li je pred porođaj bilo duple „treme“ mozda? 🙂 I kakvo je tvoje iskustvo drugog porođaja?

Da, skroz je bilo treme, koliko je prvi porodjaj bio opušten, u mojoj glavi, bez presije, sad sam baš bila u problemu sama sa sobom 🙂 1000 pitanja, a nisam mogla da se snađem sa odgovorima. Na kraju sam se porodila prirodnim putem sa epiduralom malo pre termina, ali porođaj je bio „duplo teži“ jer su bebe baš velike –  3840 I 4100 grama. Šta da ti kažem, moja sreća je veeelika, a zanimljivo je da smo oborili rekord bolnice u proteklih petnaestak godina! Inače, na porođaju sam bila fokusrana samo na to da dečaci dođu što lakše i brže na svet, tako da sam sam bol i jačinu kontrakcija uspela da što je više moguće zanemarim. Sve u svemu uz dobar tim lekara i babica sve je dobro prošlo, a verujem da žurka sa njima u kući tek počinje! Ili, da budem preciznija, žurka je već počela! 🙂

  1. Ti si veoma uspešan model, nosila si modele mnogih domaćih i stranih kreatora i brendova… Kako bi opisala svoj stil odevanja? Pročitala sam negde da ne voliš šareno i da si ljubitelj velikih, vunenih zimskih kapa… Ima li nešto što posebno voliš da nosiš u letnjim mesecima? 🙂

Hahaha da, ali vidiš  nisam volela šareno, i to je bilo tako dok nisam dobila devojčicu, nakon njenog rođenja počela sam upravo u šareno da se oblačim, ne uvek, ali kad pogledam stvari u ormanu ima svih boja i dezena, a pre je bilo samo crno, belo, sivo. Leti samo haljine. Duge. Kratke. Široke. Uske, kakve god – samo da ne moram da uklapam gornji i donji deo. 🙂

  1. Jedna si od mama koje nose Tibbu, koji je tvoj omiljeni komad garderobe iz naše ponude?

Fenomenalne su haljine za dojenje, udobne, evo nosim ih celo leto, a izdvojila bih nov dezen – u pitanju je bela haljina na crne pruge! Nosila sam je i u trudnoći čak i u devetom mesecu sa ogromnim stomakom, a sada mi je super praktična za dojenje, zaista olakšava svakodnevicu! Preporuka od mene svim mamama!

 

  • No products in the cart.