Ivana Šobot: “Mama po peti put? To bi bilo savršeno!”

Kako izgleda kada se dve mame ukupno šestoro dece dogovaraju za mini intervju najbolje opisuje činjenica da je ova divna četvorostuka mama bila u planu da bude Tibba Mama meseca decembra! Kada postanete roditelj čini mi se da su  planovi tu da bi se pomerali jer – vrtići, virusi, vakcine, jurnjava po ceo dan,  bebaći diktiraju, pa je tako decembar u ovom slučaju postao april! 🙂 Dakle, krajnje je vreme da upoznate sjajnu, prijatnu osobu, posvećenu mamu i poznatu make up umetnicu Ivanu Šobot.

 

 Želim da ti kažem da uživam u tvom instagram profilu i fotkama tvoje dečice. Davno smo se i dogovarale za ovaj mini intervju, nego iskrena da budem ja sa dvoje male dece i raznim virusima proteklih meseci nisam ni razmišljala o Tibba blogu. :/ Pa se sad mislim kako li je vama u kući kada vladaju ove epidemije? Nedavno si postala mama  po četvrti put i ja ti se divim. 🙂 Kolika je razlika izmedju tvoje dečice? 

 Zdravo Milena, hvala, i ja takođe uzivam u vašim divnim majčicama! Da verujem, mi smo se virusima pomirili jer su kod nas vrlo često, i ako praktikujemo dosta vitamina ipak nas nešto ne zaobilaze. Volimo da se povučemo u nasu kuću i uživamo uz crtaće i razne društvene igre.

Razlika izmedju prvih troje po dve godine, a trećeg i četvrtog skoro četiri 🙂

 

Kakva su bila tvoja iskustva porodjaja? 

Što se tice iskustva, mislim da je prvo bilo nekako traumatično i oporavak je dugo trajao sa Norom. Posle toga je sve islo kao podmazano mogu da se pohvalim da sa momcima Vidom, Jakovom i Isakom sam mogla odmah u akciju kao da se nije desilo i to mi je bilo najbitnije da sam spremna za malu decu koja čekaju kući mamu.

Pored toga što si mama ti si i veoma uspešna u svojoj profesiji. Kako izgleda jedan tvoj radni dan i da li sada uspevaš i da radiš ili si ipak na porodiljskom odsustvu? Znam da si u ovoj poslednjoj trudnoći bila veoma aktivna…

Radni dani teško da postoje , pre bih rekla da su to radne noći. J  Kada sam na porodiljskom ako se to moze tako reći, radim obradu fotografija i onda sam u mogućnosti da biram vreme kako mi odgovara. Ovaj put sam definitivno stala sa sminkanjem, jer ipak se plašim zakazivati pogotovo sto su tu najaktivniji vikendi, a kod male dece se nikad ne zna ko je kad bolestan i onda volim da sam uz njih i da sam rasterećena.

Da, u svim trudnoćama sam bila vrlo aktivana i radila do poslednjeg dana.

 

Kažu da je razlika imati jednoj i dvoje dece velika (i ja to potvrdjujem). Medjutim, čula sam da kad se odlučiš na treće/četvrto dete – nekako ga ni ne osetiš. Istina ili zabluda?

Hahaha, jeste apsolutna istina. Verovatno je lakše sa manje dece, mi smo navikli na haos i samo tako funkcionisemo.  Kada dodješ u situaciju da imas četvoro, pa dvoje prosledis kod bake i deke i zaključiš kako je ustvari lako sa dvoje, ali toga nisi svestan dok ne napravis četu.

Privatna arhiva

S obzirom da se ja trenutno borim sa Vukovom fazom „ma-ma daj je” (mama, daj tati bebu), zanima me kakav je slučaj kod vas? Ima li one prirodne ljubomore među klincima ili je to drugacije kada imaš više od dvoje dece? I ako ima, kako to rešavate?

Ovo je za mene trik pitanje, ceo dan  razmišljam i ne znam kako da odgovorim. Uvek smo u nekim fazama, koje traju po par dana ili koji mesec. Možda najbolje pamtim Norin prvi izliv ljubomore kada se Vid rodio.. Tada smo uveli kaznu, izolacija u drugu prostoriju da malo razmisle sami sa sobom i to pali i dan danas. Čak i vole da se osame, sabiraju i razmišljaju. Misim da nema kod nas neke ljubomore čiste da bi dala neki primer, više je takmičenje ko će prvi nešto.

 

Sudeći po zahtevima i organizaciji oko dvoje dece, mogu misliti kako je tek sa četvoro. 🙂  Imate li neku vrstu pomoći, bake-deka servis možda?

Imamo veliku pomoć sa svih strana babe, dede, tetke, ali zbog našeg posla možemo da se posvetimo deci jer sve radimo iz kuće.

Kako izgledaju vaši vikendi? Da li možda imaš neku preporuku za mame i tate koji imaju malu decu – gde otići? Mi smo nedavno vodili Vuka u beogadski Javni akvarijum i super smo se proveli. 

Vikendi.. jednako razvlačenje kako volimo da kažemo, ne pravimo nikada planove unapred jer se situacija menja iz sata u sat:) Najčešće volimo da odemo do rođaka koji takođe imaju malu decu i mislim da nam je to najlepše provedeno vreme. Ali, dala si mi super ideju za Javni akvarijum.

 Kad ugrabiš malo vremena samo za sebe, reci mi u čemu najviše uživaš? 

Da svakako volim slobodno vreme i uspevam vešto da ga napravim, uživam u šetnjama po zemunskom keju i usputnoj kafici.

 

Koliko pažnje posvećuješ garderobi? Drago mi je da si jedna od mama koje nose Tibbu. Šta ti se najviše dopada iz našeg asortimana i zbog čega? 

 Iskreno što se garderobe tice ne posvećujem joj baš pažnju mada bih volela više, trenutno je kod mene u modi lagani stil ili ti šta je oprano. :)))) Dopadaju mi se jako vaše majice jer su stvarno udobne i mogu odmah da se nose nakon pranja, nije potrebno peglanje. To mi se posebno dopada.

I za kraj: Jeste li možda razmišljali i o sedmom malenom članu porodice Šobot ? To bi bilo sjajno! 🙂 

Što da ne, ako tako treba da bude biće savršeno, ja bih baš volela!️

 

 

Posetite Ivanin instagram profil https://www.instagram.com/ivanashobot/

 

  • No products in the cart.